Front face fluorescence spectroscopy as a tool for comparison of aromatic amino acids, nucleic acids, vitamin A and FMRP containing in different egg types

Fluorescence spectroscopy was used to determine contents of amino acids, nucleic acids, Maillard reaction products and vitamin A in whites and yolks of eggs from hens, geese, ducks and quail. The fluorescence spectra obtained varied between egg types and allowed the eggs to be grouped and differentiated from each other on the basis of their composition.

Keywords: amino acids; duck eggs; ducks; eggs; fluorometry; geese; maillard reaction; maillard reaction products; nucleic acids; quail eggs; quails; retinoids; spectrofluorometry; spectroscopy; vitamin a; goose eggs

Просмотры
105
10.06.2016 - с этой даты
Скачано
1
10.06.2016 - с этой даты
Дата последнего доступа
28 Mayıs 2024 11:38
Проверка Google
Нажмите
Полный текст
Детальный вид
Название публикации
(dc.title)
Front face fluorescence spectroscopy as a tool for comparison of aromatic amino acids, nucleic acids, vitamin A and FMRP containing in different egg types
Автор/ы
(dc.contributor.yazarlar)
Natalia Kurt, M. Haluk Celik
Вид публикации
(dc.type)
Makale
Язык
(dc.language)
İngilizce
Год публикации
(dc.date.issued)
2011
Национальный/Международный
(dc.identifier.ulusaluluslararasi)
Uluslararası
Источник
(dc.relation.journal)
Annals Food Science and Technology
Номер
(dc.identifier.issue)
2
Том/№
(dc.identifier.volume)
12
Страница
(dc.identifier.startpage)
108-105
ISSN/ISBN
(dc.identifier.issn)
ISSN: 2065-2828; Online ISSN: 2344-4916
Издатель
(dc.publisher)
Valahia University of Targoviste
Базы данных
(dc.contributor.veritaban)
Web of Science - Food Science and Technology Abstracts (FSTA)
Вид индекса
(dc.identifier.index)
Alan Indeks
Вид индекса 2
(dc.identifier.Not (Indeks))
FSTA
Резюме
(dc.description.abstract)
Fluorescence spectroscopy was used to determine contents of amino acids, nucleic acids, Maillard reaction products and vitamin A in whites and yolks of eggs from hens, geese, ducks and quail. The fluorescence spectra obtained varied between egg types and allowed the eggs to be grouped and differentiated from each other on the basis of their composition.
Резюме
(dc.description.abstract)
Keywords: amino acids; duck eggs; ducks; eggs; fluorometry; geese; maillard reaction; maillard reaction products; nucleic acids; quail eggs; quails; retinoids; spectrofluorometry; spectroscopy; vitamin a; goose eggs
URL
(dc.rights)
https://afst.valahia.ro/annals-food-science-and-technology-2011/
Факультет / Институт
(dc.identifier.fakulte)
Mühendislik Fakültesi
Кафедра
(dc.identifier.bolum)
Gıda Mühendisliği
Автор(ы) в учреждении
(dc.contributor.author)
Mustafa Haluk ÇELİK
№ регистрации
(dc.identifier.kayitno)
BLA46BE677
Дата регистрации
(dc.date.available)
2016-06-10
Заметка (Год публикации)
(dc.identifier.notyayinyili)
2011
Тематический рубрикатор
(dc.subject)
amino acids
Тематический рубрикатор
(dc.subject)
duck eggs
Тематический рубрикатор
(dc.subject)
ducks
Тематический рубрикатор
(dc.subject)
eggs
Тематический рубрикатор
(dc.subject)
fluorometry
Тематический рубрикатор
(dc.subject)
geese
Тематический рубрикатор
(dc.subject)
maillard reaction
Тематический рубрикатор
(dc.subject)
maillard reaction products
Тематический рубрикатор
(dc.subject)
nucleic acids
Тематический рубрикатор
(dc.subject)
quail eggs
Тематический рубрикатор
(dc.subject)
quails
Тематический рубрикатор
(dc.subject)
retinoids
Тематический рубрикатор
(dc.subject)
spectrofluorometry
Тематический рубрикатор
(dc.subject)
spectroscopy
Тематический рубрикатор
(dc.subject)
vitamin a
Тематический рубрикатор
(dc.subject)
goose eggs
Анализы
Просмотр публикации
Просмотр публикации
Достигнутые страны
Достигнутые города
Наши обязательства и политика в отношении файлов cookie подпадает под действие закона ТР защите персональных данных № 6698.
Да

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms