Advanced Search

Cancel
Found: 3 Piece 0.000 sn
- You can use the 'AND' / 'OR' / 'NOT' option for the things you want to add or remove.
- You can return to normal search by pressing the Cancel button.
Filters
Access to Files

Определение аминокислотного состава коровьего молока методом жидкостной хроматографии с применением предколоночной дериватизации = Determination of Amino Acid Composition of Cow’s Milk by Liquid Chromatography Using Precolumn Derivatization

Ayçürök MACİTOVA | Asılbek KULMIRZAYEV

Применение процедуры предколоночной дериватизации с диэтилэтоксиметиленмалонатом в определении содержания аминокислот молока, методом обращенно-фазовой хроматографии с диодно матричным детектированием было исследовано. Установлено влияние рН среды на коэффициент отклика. Оптимизированы условия модификации аминокислот образцов при проведении процедуры пробоподготовки. Было достигнуто полное разделение 18 аминокислот. В молоке коровы преобладала глутаминовая кислота, концентрация которой была в два раза больше чем лейцин и лизин, и в три раза больше чем аспарагиновая кислота.- The application o ...More

Access to Files

Determination of amino acid profile of mare milk produced in highlands of the Kyrgyz Republic during the milking season

Ayçürök MACİTOVA | Asılbek KULMIRZAYEV

This study was carried out to determine the influence of milking season on amino acid (AA) profile and chemical composition of milk samples from Kyrgyz native breed mares under traditional pasture conditions. Milk samples were collected monthly from May to August 2014 from mares grazing at 2,200 m above sea level. The AA composition was determined by precolumn derivatization with diethyl ethoxymethylenemalonate in HPLC and 18 AA were determined in mare milk. The analytical parameters of linearity (0.01–4 μg/mL), precision of the method (0.26–4.88% relative standard deviation), derivatization p ...More

Access to Files

Жергиликтүү ак сорттогу төө буурчактар, кээ бир физикалык касиеттери жана аминкислоталык курам өзгөчөлүктөрү = Local Monophonic White Varieties Of Beans: Some Physical Properties And Especially The Amino Acid Composition

Aybek BODOŞOV

Изилдөөнүн максаты бир өӊчөй ак сорттогу: лопатка, китаянка, сахарный төө буурчак сортторунун дандын формасы, дандын өлчөмдөрү, 1000 даана дандын массасы, үймө тыгыздыгы, төгүлүү бурчу сыяктуу кээ бир физикалык касиеттерин жана аминкислоталык курамын изилдөө. Төө буурчактардын физикалык касиеттерин изилдөө буурчактарды өстүрүүдө, транспортоодо, тазалоодо, сорттоодо жана кутулоодо маанилүү роль ойнойт. Изилденген буурчак сортторунун дан катуулугу 0,43 мм, 0,08 мм, 0,05 мм жана үймө тыгыздыгы 685,11 кг/м3, 719,60 кг/м3, 666,84 кг/м3 болуп табылды. Изилдөөнүн экинчи баскычында төө буурчактардын а ...More

Our obligations and policy regarding cookies are subject to the TR Law on the Protection of Personal Data No. 6698.
OK

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms