Детальный поиск

Отменить
Найденный: 3 Экземпляр 0.000 sn
- Вы можете использовать опцию И / ИЛИ / НЕ для критериев, которые вы хотите добавить или.
- Вы можете вернуться к обычному поиску, нажав кнопку Отмена.
Фильтры
Фильтры
Найденный: 3 Экземпляр 0.000 sn
Факультет / Институт [1]
Вид публикации [1]
Год публикации [1]
Язык [2]
Вид индекса [4]
Вид индекса 2 [1]
Национальный/Международный [1]
Doç. Dr. Kalıypa SALİYEVAMühendislik Fakültesi
Доступ к файлам

Kyrgyz learners' and teachers' experiences and perceptions related to ICT use in high school courses

Bakıt BORKOYEV | Kalıypa SALİYEVA | Gülşat MUHAMETJANOVA

The increasing use of ICT in education results in advantages for teaching and learning processes. In countries, especially in developing ones, it is essential to examine stakeholders' experiences and perceptions about ICT use in the courses. In this regard, this study firstly aims to investigate ICT use of Kyrgyz learners and teachers. Secondly, the study aims to examine learners' and teachers' perceptions with regard to ICT use in Science, Technology, Engineering, and Mathematics (STEM) courses in high schools in the Kyrgyz Republic. In the context of the study, two different questionnaires w ...Более

Доступ к файлам

DETERMINATION OF NUT PROPERTIES AND CHEMICAL COMPOSITIONS OF WALNUT (JUGLANS REGIA L.) GENOTYPES GROWN IN WALNUT-FRUIT FORESTS OF KYRGYZSTAN

Ali Osman SOLAK | Kalıypa SALİYEVA | İbrahim İlker ÖZYİĞİT | Bakıt BORKOYEV

In this study, sixteen genotypes selected from walnut-fruit forests in the Osh and Jalal-Abad regions of Kyrgyzstan evaluated for nut properties and chemical composition. The nut traits such as nut dimension, nut and kernel weight, kernel ratio, and shell thickness were investigated. The ash, protein, oil, carbohydrate content and fatty acid composition of genotypes were also evaluated. The ranges of average nut characteristics determined for the selected genotypes were: 27.4-32.1 mm nut length; 23.8-28.6 mm nut width; 24.1-29.0 mm nut suture; 7.15-13.17 g nut weight; 3.26-5.65 g kernel weight ...Более

Доступ к файлам

ПЕРСПЕКТИВНЫЕ МЕТОДЫ СОХРАНЕНИЯ КАЧЕСТВ ЯДЕР ОРЕХА (JUGLANS REGIA) ПРИ ХРАНЕНИИ

Kalıypa SALİYEVA | Bakıt BORKOYEV

Масло грецкого ореха пользуется большим спросом из-за высокой пищевой ценности. Однако оно легко окисляется и часто теряет свой типичный аромат. Воздействие кислорода, света, влаги и высокой температуры приводит к окислению жирных кислот и, как было установлено, является основным источником привкуса и снижения качества грецких орехов. Целью данной работы было оценить эффективность различных методов для сохранения качества ядер грецких орехов при хранении. В этом обзоре были изучены самые последние исследования, опубликованные за последние десять лет. В обзорной статье проводится анализ исследо ...Более

Наши обязательства и политика в отношении файлов cookie подпадает под действие закона ТР защите персональных данных № 6698.
Да

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms