Detaylı Arama

İptal
Bulunan: 6 Adet 0.001 sn
- Eklemek veya çıkarmak istediğiniz kriterleriniz için 'VE' / 'VEYA' /'DEĞİL' seçeneğini kullanabilirsiniz.
- İptal tuşuna basarak normal aramaya dönebilirsiniz.
Filtreler
Filtreler
Bulunan: 6 Adet 0.001 sn
Fakültesi / Enstitütü [2]
Yayın Türü [1]
Yayımlanma Yılı [4]
İndex Türü 2 [2]
Ulusal/Uluslararası [1]
Sorumlu Üretim ve TüketimSürdürülebilir üretim ve tüketim kalıplarını sağlamak
Sağlık ve Kaliteli YaşamSağlıklı ve kaliteli yaşamı her yaşta güvence altına almak
Erişime Açık

Electrochemical oxidation of perfluorooctanesulfonate (PFOS) from simulated soil leachate and landfill leachate concentrate

Mehmet KOBYA

The near-widespread presence of poly- and perfluoroalkyl substances (PFASs) in humans has generated concerns regarding the potential negative impact of these chemicals on human health, as some PFASs are exceedingly persistent and bioaccumulative. Among the perfluorinated PFASs, which exhibit high polarity and strong carbon–fluorine bonds, perfluorooctanesulfonate (PFOS) is one of the frequently encountered species. In this study, the efficiency of electrooxidation (EO) and its application in groundwater simulation were first evaluated as a realistic approach to PFOS removal. After optimizing E ...Daha fazlası

Erişime Açık

Front face fluorescence spectroscopy as a tool for comparison of aromatic amino acids, nucleic acids, vitamin A and FMRP containing in different egg types

Mustafa Haluk ÇELİK

Fluorescence spectroscopy was used to determine contents of amino acids, nucleic acids, Maillard reaction products and vitamin A in whites and yolks of eggs from hens, geese, ducks and quail. The fluorescence spectra obtained varied between egg types and allowed the eggs to be grouped and differentiated from each other on the basis of their composition. Keywords: amino acids; duck eggs; ducks; eggs; fluorometry; geese; maillard reaction; maillard reaction products; nucleic acids; quail eggs; quails; retinoids; spectrofluorometry; spectroscopy; vitamin a; goose eggs

Erişime Açık

О возможностях использования мяса яка как перспективного профилактического продукта при дефиците йода и железа

Nurudin KIDIRALİYEV

Йод является важнейшим незаменимым микронутриентом. К районам с природным дефицитом йода в воде и почве относится практически вся территория Кыргызстана. Дефицит йода проявляется широким спектром различных патологических состояний. Наиболее неблагоприятные последствия от недостатка йода возникают на ранних этапах развития организма. Из-за снижения метаболической активности йододефициту часто сопутствует железодефицитная анемия - болезнь, связанная с недостаточностью железа в крови. В этом случае анемия обычно носит невыраженный характер и, как правило, проявляется уже в зрелой стадии гипотирео ...Daha fazlası

Erişime Açık

Разработка фруктово-овощного пюре для детей в возрасте до трех лет = Development of fruit and vegetable puree for children under three years of age

Nurudin KIDIRALİYEV | Aybek BODOŞOV

В Киргизии проблемы, связанные с рациональным питанием детей в возрасте до трех лет, являются одними из главных. Несмотря на достаточный объем производимой сырьевой продукции, детское питание, предназначенное для детей в возрасте до трех лет, не производится в стране, а импортируется из ближнего и дальнего зарубежья. В данной статье приводятся разработанные 12 рецептур комбинированного пюре из местного сырья. В разработке комбинированного пюре для детей использовались яблоко, морковь и тыква. Для повышения содержания белков в продукте для детей применены зерна фасоли местных сортов «Рябая» с с ...Daha fazlası

Yükümlülüklerimiz ve çerez politikamız T.C. 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamındadır.
Tamam

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms